DE HARDLOOPCOLUMNS

Columns

Simon Carmiggelt noemde zijn Kronkels ‘korte stukjes’. A.L. Snijders noemde ze zeer korte verhalen (zkv’s). Meestal noemt men het columns. Blogs, zou ook nog kunnen. Nynke Feenstra schrijft dat soort stukjes. Soms over wat er tijdens het hardlopen door haar heen schiet. Soms als ze zomaar ergens zit. Nieuwsgierig? Doorklikken en lezen maar!

FAMILIEGESCHIEDENIS EN MEER

Boeken

Twee interviewbundels, een familiegeschiedenis en twee levensverhalen. Nynke Feenstra schreef ze in opdracht van respectievelijk de Nederlandse Brandwonden Stichting en van particulieren. Nu werkt ze aan een roman. Die is hier uiteraard nog niet te zien, maar de andere vier boeken wel. Klik door als je daar meer over wilt weten.

SINDS 2018 SNUFFELT NYNKE FEENSTRA AAN POEZIE

Poezie

Poëzie voedt je taalgevoel. Nynke Feenstra schrijft af en toe een gedicht, als training, om iets nieuws te ontdekken, omdat ze het graag doet. Het uitproberen van vormen die voor jou nieuw zijn, zoals bijvoorbeeld een haiku, een sonnet, een vrij vers, stimuleert de creativiteit.

FICTIE

Proza

Als docent creatief schrijven doet Nynke Feenstra zelf ook regelmatig een schrijfopdracht. Wil je voorbeelden zien van wat je bij creatief schrijven zoal doet? Ben je benieuwd hoe ze zelf schrijft? Lees dan een paar van deze vingeroefeningen. Het is een mengelmoes van verhaalfragmenten, zeer korte verhalen, dagboekfragmenten, ik-maak-nooit-iets-mee’s.