DE HARDLOOPCOLUMNS

Columns

Nynke Feenstra probeert elke week een column te schrijven over wat ze tijdens het hardlopen tegenkomt en wat er door haar heen schiet. Begonnen in augustus 2020, wil ze dit vier seizoenen volhouden. Gaat het haar lukken om humoristisch te blijven, steeds met iets nieuws te komen? Lees en oordeel zelf.

FAMILIEGESCHIEDENIS EN MEER

Boeken

Twee interviewbundels, een familiegeschiedenis en twee levensverhalen. Nynke Feenstra schreef ze in opdracht van respectievelijk de Nederlandse Brandwonden Stichting en van particulieren. Nu werkt ze aan een roman. Die is hier uiteraard nog niet te zien, maar de andere vier boeken wel. Klik door als je daar meer over wilt weten.

SINDS 2018 SNUFFELT NYNKE FEENSTRA AAN POEZIE

Poezie

Poëzie voedt je taalgevoel. Nynke Feenstra schrijft af en toe een gedicht, als training, om iets nieuws te ontdekken, omdat ze het graag doet. Het uitproberen van vormen die voor jou nieuw zijn, zoals bijvoorbeeld een haiku, een sonnet, een vrij vers, stimuleert de creativiteit.

FICTIE

Proza

Als docent creatief schrijven doet Nynke Feenstra zelf ook regelmatig een schrijfopdracht. Wil je voorbeelden zien van wat je bij creatief schrijven zoal doet? Ben je benieuwd hoe ze zelf schrijft? Lees dan een paar van deze vingeroefeningen. Het is een mengelmoes van verhaalfragmenten, zeer korte verhalen, dagboekfragmenten, ik-maak-nooit-iets-mee’s.