Foto: Anne Breel, uit de serie De 51 cold cases van Littleburg

SCHRIJFWORKSHOP – 2,5 uur

Kort misdaadverhaal Schrijven

Kunstenaar en fotograaf Anne Breel (1959) bouwt met miniatuurmaterialen politiefoto’s na.
Deze crime scenes zijn in de maand van het spannende boek te zien in de Zeeuwse Bibliotheek. Aan de tentoonstelling is een schrijfwedstrijd verbonden. Dit bracht me op het idee voor deze workshop Kort Misdaadverhaal Schrijven.

Wat gaan we doen?
Aan de hand van een paar crime scene foto’s van Anne Breel gaan we brainstormen. Wat zou er gebeurd  kunnen zijn? Wie is het slachtoffer? Hoe is die omgebracht? Is er een moordwapen? Wat zeggen de bloedsporen? Was het een roofmoord, een ongelukkige samenloop van omstandigheden? Of hebben we te maken met een serial killer?
We bespreken wat een spannend verhaal nodig heeft. En waar je op moet letten bij een kort verhaal. Je schrijft een eerste versie.

Wil je in de huid kruipen van een moordenaar of van een detective? Doe dan mee! Aan het einde van de workshop heb je materiaal voor een kort misdaadverhaal dat je thuis uitschrijft.

Schrijf je in:

Wanneer:

Deze workshop wordt twee keer gegeven.
1. Vrijdag 26 juli 2024 van 13.30 tot 16 uur
2. Zaterdag 31 augustus van 10 tot 12.30 uur

Wat je verder moet weten:

  • Docent: Nynke Feenstra
  • Aantal deelnemers: max. 10
  • Waar: Het Koorenhuis, Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag
  • Prijs: € 35,-

Het Koorenhuis is goed bereikbaar, het openbaar vervoer stopt bijna voor de deur. Ook parkeergarage Qpark Grote Markt is heel dichtbij.

SCHRIJF JE IN!
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat doen we met je gegevens? De contactgegevens die je aanlevert via dit formulier worden niet aan derden verstrekt. Nynke Feenstra gebruikt ze alleen als ze je wil mailen over een schrijfcursus of wil informeren via een nieuwsbrief.